8 april 2023

Opening tentoonstelling Piëta in Orientalis.

Opening Piëta tentoonstelling met muziek van Huub Sprang en Will van Geel op de achtergrond.

Vrijdagmiddag was er een speciale lezing ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Piëta in Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting.  De lezing werd gehouden door Wil van Geel, theologisch doordenker en werd muzikaal begeleid door Huub Sprang op sopraansaxofoon.  De tentoonstelling bevat werken van kunstenaars Hilly Withaar en Henk Westerhof evenals een paar bijzondere bruiklenen van Museum Krona en het Katholiek Documentatie Centrum en is te zien in het hoofdgebouw van Orientalis. Verschillende kunstenaars lieten zich inspireren door de Piëta: het beeld van Maria met haar dode zoon Jezus op schoot. Het resultaat is een intieme en ontroerende expositie rondom compassie en verlies. Schilderijen, foto’s en video’s tonen de ervaringen van de kunstenaars, die heel universeel blijken te zijn. zie de foto’s

 

Je eigen paasei in het museum 

Dit weekend staat Museumpark Orientalis in het teken van Pasen. De bijzondere collectie eieren wordt ‘verstopt’ in de historische dorpjes. Ook kun je je eigen versierde ei tentoonstellen! Op 7, 8, 9, en 10 april kun je je ei afgeven bij de kassa. Deze komt dan met een echt naambordje in het museum te staan. 

Deze lente staat Museumpark Orientalis in het teken van (zoek)tocht, letterlijk en figuurlijk. Van 7 april tot en met 4 juni ga je onder andere op zoek naar de betekenis van ‘Piëta’ en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Neem je tussen Goede Vrijdag 7 april en Tweede Paasdag 10 april je eigen versierde ei mee? Dan zal jouw kunstwerk in het museum te bewonderen zijn. 

Daarnaast opent het Museumpark vanaf 7 april een nieuwe tentoonstelling. Verschillende kunstenaars lieten zich inspireren door de Piëta: het beeld van Maria met haar dode zoon Jezus op schoot. Het resultaat is een intieme en ontroerende expositie rondom compassie en verlies. Schilderijen, foto’s en video’s tonen de ervaringen van de kunstenaars, die heel universeel blijken te zijn.  

Verder wordt er ieder weekend en tijdens de schoolvakanties extra programma georganiseerd. Onder andere kindertheater, een vuurspuwer en verschillende workshops maken het museumbezoek tijdens deze dagen extra leuk. Voor ieder gezin ligt er bovendien bij de ingang een gratis pelgrimstasje klaar. Hiermee kunnen kinderen op (zoek)tocht gaan door het Museumpark.  

Museumpark Orientalis is weer geopend voor individueel bezoek van 7 april tot en met 4 juni. Op dagen dat er geen extra programma wordt georganiseerd, is het Museumpark te bezoeken tegen gereduceerd tarief. Kijk voor de actuele openingstijden en toegangsprijzen op www.museumparkorientalis.nl.