6 april 2023

Kennismaken met Taiji Qigong,  bijzondere bewegingskunsten.

voor jong en oud! In maart is Tai Chi Centrum Nijmegen (in samenwerking met Fortewelzijn) een kennismakingscursus taiji qigong gestart in het Kulturhus in Beek-Ubbergen. Begin de week op maandagochtend met ontspannen en energie opbouwen. Taiji qigong oefeningen zijn rustige, langzame bewegingen uit de Chinese tradities. Door regelmatig oefenen verruim je het lichaamsbewustzijn en je voelt je gezonder en fitter. Ook neemt de geestelijke helderheid toe. Bijzonder aan taiji en qigong is dat het tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Bewegingen worden staand uitgevoerd. Houding en balans zijn aandachtspunten. Indien nodig kunnen bewegingen aangepast worden. Bij voldoende belangstelling volgen er meer lessen na de kennismakingscursus. Els Poels is taiji en qigong docent met meer dan 25 jaar ervaring in het vak. Daarnaast was ze tot 2022 werkzaam als fysiotherapeut. Ze begeleidt je in de oefeningen zodat je ze aanpast aan je eigen mogelijkheden. Deze bewegingsvormen zijn ook zeer geschikt voor 65 + en mensen met een chronische aandoening zoals bijvoorbeeld reuma, hart- en vaatziekte, long Covid en ex-kankerpatienten. Start:   was maandag 6 maart van 10.00-11.00 uur. Duur:   6 lessen. 15, 22 mei; 5, 12, 19, 26 juni. Plaats: Kulturhus, Roerdompstraat 6, Beek-Ubbergen in de grote zaal boven. Lift en parkeerplaats zijn aanwezig. Docent :Els Poels, Tai Chi Centrum Nijmegen. Kosten: € 60,00 voor 6 lessen. Aanmelden: info@taichicentrumnijmegen.nl  Aanbevolen: gemakkelijk zittende kleding en platte schoenen of warme sokken. Voor informatie en aanmelding contact opnemen met: Els Poels    telefoon: 024 – 32.32.318. Mail: info@taichicentrumnijmegen.nl www.taichicentrumnijmegen.nl