1 april 2023

Heemkundekring vierde haar 50 jarig bestaan in OEV1 in Millingen aan de Rijn.

Heemkundekring De Duffelt bestond op 31 maart 53 jaar, maar viert dan het 50-jarig bestaan. Dat werd uitgesteld i.v.m. de corona. Ter gelegenheid daarvan werd een feestelijke bijeenkomst gehouden in het schuttersgebouw OEV1 te Millingen aan de Rijn. Ter gelegenheid daarvan had de Heemkundekring tevens een fotowedstrijd uitgeschreven met foto’s, welke betrekking hadden op het verleden van de Heemkundekring.  Na het welkomstwoord en begroeting door de voorzitter Paul Remy volgde een boeiende lezing over het gebied van de Duffelt en omgeving door prof.dr. Johan Oosterman van de Radboud Universiteit Nijmegen, gevolgd door pater Willem Spann, medeoprichter van de heemkundekring, die een feestrede uitsprak, of liever gezegd zong. Daarna kreeg hij uit handen van burgemeester Mark Slinkman een bordje aangeboden, dat ter zijner tijd op een bankje wordt bevestigd in de Zalmstraat te Millingen, waarmee het bankje naar hem vernoemd wordt. Bas van der Hoeven hield een “Duffeltkenniskwis”, waarmee Johan Oosterman een bon won voor de Thornsche Molen. Bij de fotowedstrijd waren er drie winnaars. De 1e prijs was voor Pater Willem Spann met zijn foto uit 1972 van het Zalmkerkje waar een tentoonstelling werd gehouden. De 2e prijs was Theo Marcelis en de 3e prijs voor Jack Reuvers. De jury voor de fotowedstrijd bestond uit Rob Croes en Heinz Maahs.  Zie de foto’s deel 1deel 2.