19 maart 2023

Drukke lichtjesoptocht in Groesbeek.

De winnende wagen.

Zaterdagavond was de lichtjesoptocht in Groesbeek. Langs de route stond heel veel publiek en ze lieten een keur aan verlichte carnavalswagens aan zicht voorbij gaan. Er deden praalwagens uit de hele omgeving mee, waaronder een aantal Duitse wagens en de wagen, welke bij de optocht tijdens het laatste carnaval nummer 2 werd (daar was wat ophef over) werd nu nummer 1. Vier weken geleden waren de nummers 1 en 2 nog in een harde concurrentiestrijd verwikkeld om de eerste prijs. Uiteindelijk wonnen toen de leden van carnavalsvereniging Net Uutgebloazen met een Bokkenrijders-wagen waarin ze zich ludiek beklaagden dat ze altijd tweede werden. Nu waren de rollen omgedraaid. De nummer 1 van toen werd nu nummer 2. De draak van carnavalsvereniging Kiek Ma Dan Kun Je Altied Nog Zien uit Leuth (de draak, ‘Aan gas geen gebrek, wij toveren het uit de draak z’n bek’, was een goede derde. De straatlantaarns waren uit en veel winkeletalages verduisterd, zodat de passerende praalwagens extra konden stralen. zie de foto’s (beperkt aantal) komen nog.