17 maart 2023

Grote integrale politiecontrole langs de grens Beek-Wyler.

Uitgebreide verkeerscontrole op de N325 bij Beek-Wyler.

Bij een uitgebreide controleactie op de grensovergang tussen Beek en Wyler heeft de politie donderdagavond een personenauto en meerdere wapens (slag- of stootwapens en pepperspray) in beslag genomen. Er werden ongeveer 1450 auto’s gecontroleerd.. Er zijn bekeuringen uitgedeeld voor vuurwerk, rijden zonder rijbewijs, onjuiste verlichting, snelheid (27 km te snel) en het vasthouden van de telefoon in de auto. Verder is er iemand aangehouden voor afstaan DNA en werd er een zogenoemd “spookvoertuig” in beslag genomen. Er werden zeventien boetes uitgedeeld. De politie hield, samen met onder meer de belastingdienst, de marechaussee,  de GPT en douane, een zogenoemde ‘integrale controle’ langs de N325. Het belangrijkste doel was, aldus een woordvoerder, om de (verkeers)veiligheid te vergroten. In totaal moesten 1444 chauffeurs een blaastest doen. Drie daarvan liepen tegen de lamp omdat ze te veel alcohol op hadden. Eén van hen had ook drugs genomen. De politiewoordvoerder toonde zich tevreden over de actie, welke de gehele avond geduurd heeft. zie de foto’s (komen nog)