22 februari 2023

Kapot geschoten Oekraïense ambulance op Kelfkensbos in Nijmegen.

Wiel Lenders, directeur van het Vrijheidsmuseum bij de Oekraïense ambulance

Op de dag dat Nijmegen het bombardement van 1944 herdacht, stond op Kelfkensbos in Nijmegen een kapot geschoten Oekraïense ambulance. De verbrijzelde voorruit zit nog in z’n sponning, de meeste andere zijn vervangen door plastic. Op de witte lak aan de rechterzijkant overal kruitsporen, het plaatstaal is her en der uiteengereten door een granaat. Het voertuig werd verwoest bij een aanval op een eerstehulppost in de zwaar getroffen regio Charkov.  Naast de Oekraïense ambulance staat een Nederlandse ambulance. Deze Nederlandse ambulance wordt binnenkort ingezet in Oekraïne, dankzij de stichting Zeilen van Vrijheid. Zie de foto’s. Lees het artikel in de Gelderlander.