19 februari 2023

Carnavalsoptocht in Ooij.

De prinsessenwagen in de Prins Mauritsstraat in Ooij.

Zondagmiddag trok de zeer gevarieerde carnavalsoptocht  door Ooij. De start was vanaf het Reiner van Ooiplein en eindigde daar ook weer. De route was geheel anders dan in voorgaande jaren, mede omdat na de aanpassing van een aantal straten in Ooij de carnavalswagens niet meer door die straten konden.  Direct bij aanvang van de optocht begon het te regenen en dat bleef zo tijdens de hele optocht. Bij de wagens waren de prijswinnaars: 1. Gokje Wagen (105); 2. Drank=Gas (103); 3. “Ons Moeder”(100). Bij de loopgroepen was 1e prijs voor “Schoon Schip” (257). 2e werd de “Fabeltjeskrant” (108).  Bij de paren had “Duo Penotti” (256) de 1e prijs. 2e werd “Wij hebben de leiding” (154) en 3e werd “Laat maar schuiven” (258) Zie de foto’s deel 1;  deel 2;   deel 3 ;     zie de film van Herman Leensen.