5 februari 2023

Carnavalsprinsen en prinsessen bij het Prinsentreffen van de Gelderlander.

Publiek in een deel van de hal voordat de fotosessie begon.

In een afgeladen  hal “Hubert” aan de Sint Hubertusstraat in Nijmegen troffen tientallen carnavalsprinsen en -prinsessen en hun gevolg elkaar bij het jaarlijkse prinsentreffen van de Gelderlander. Bijna negentig verenigingen hadden zich aangemeld om naar Nijmegen te komen voor een gezamenlijke foto. De hal, waarin ook de “kunstbus” van Herman Brood staat, was stampvol. Enerzijds door de grote opkomst, anderzijds doordat de grotere locatie die voorheen werd gebruikt, de Vasim, niet beschikbaar was. Niettemin lukte het oud-journalist en columnist van de Gelderlander Rob Jaspers, die de prinsen met voortdurend ‘naar achteren’ commandeerde, en fotograaf Theo Peeters om iedereen op de foto te krijgen. Dat gebeurde in twee etappes. Eerst gingen de volwassen prinsen en prinsessen met hun gevolg op de foto en daarna de jeugdprinsen en prinsessen. Voor volgend jaar zal een nieuwe oplossing gezocht moeten worden want op het terrein van “Hubert” zullen dan woningen gebouwd worden. zie de foto’s deel 1;  deel 2