30 januari 2023

Maak kennis met het nieuwe ‘chapter’ van ‘The Red Hat Society’. De Keizerstad Royal Ladies.

De nieuwe leden van de Keizerstad Royal Ladies .

Dertien dames vormen de ‘Keizerstad Royal Ladies’. De ‘The Red Hat Society’ is een vrouwenorganisatie waarbij dames boven de 50 jaar gericht zijn op plezier,  het delen van lief en leed, het aangaan van nieuwe uitdagingen en elkaar aanmoedigen. De leden komen uit alle lagen van de bevolking. Het uitgangspunt van de ‘society’ is ‘vrijheid blijheid’. Zeuren is in ieder geval uit den boze! De dames hebben een unieke dresscode en zijn herkenbaar aan de paarse kleding en rode hoeden. Vaak rijkelijk uitgedost met accessoires.  De naam van de sociëteit komt uit de beginregels van het gedicht ‘Warning’ van Jenny Joseph dat als volgt begint: When I am an old woman I shall wear purple. With a red hat that doesn’t go and doesn’t suit me. Vrij vertaald: Wanneer ik oud ben ga ik paars dragen. Met een rode hoed die er niet bij past en me niet staat. Met een paarse outfit en rode hoed vormen de leden een vrolijk geheel. De dames trekken veel bekijks met de outfits en gaan vaak op pad om leuke dingen te doen, zoals het bezoeken van musea, het bijwonen van  concerten en het volgen van workshops. Daar word je toch blij van!