23 januari 2023

Opening nieuwe groepsruimte zorgboerderij Oures.

Wethouder Irma vd Scheur bij haar openingswoord waarbij ze Marijke en Pieter toespreek.

Maandagmiddag opende wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal de nieuwe groepsruimte van zorgboerderij Oures, welke is gelegen in het buitengebied aan de Cranenburgsestraat in De Horst-Groesbeek,  in een boomrijke en groene rustgevende omgeving. De wethouder deed dit, na haar toespraak door het doorknippen van een slinger en onder applaus van de bezoekers, die daar 4 dagen in de week tot rust kunnen komen en leuke activiteiten kunnen doen. Oures heeft veel vrijwilligers die o.l.v. Marijke Teunissen en Pieter Duijghuisen hun “werk doen”.  Zo worden ze geholpen door 6 chauffeurs en 12 vrijwilligers, die helpen met bijvoorbeeld wandelen, jeu de Boules, rummikub, kaarten of puzzelen. Oures bestaat inmiddels 10 jaar en is ooit begonnen in de “oude varkensschuur” welke daarvoor verbouwd was tot een mooie ruimte. Deze heeft nu plaats gemaakt voor de nieuwe, groepsruimte. zie de foto’s (komen nog)