16 januari 2023

Een echt Kulturhus voor Millingen?

Alex ten Westeneind. foto Erik Hell

Donderdagavond 12 januari vond er een bijeenkomst plaats in de Natte Tent in Millingen, georganiseerd door de gemeente Berg en Dal. Daarbij was een groot aantal verenigingen aanwezig, zoals vertegenwoordigers van de fanfares, diverse koren, schutterijen, carnavalsvereniging en SC Millingen. De wethouders Erik Weijers (Kernachtig Groesbeek) en Alex ten Westeneind (Lokaal!) waren namens de gemeente aanwezig. Millingen ontbeert een echt Kulturhus, waar het mogelijk is concerten, uitvoeringen, toneel etc. voor een groter publiek te organiseren. Doel van de avond was dan ook te kijken naar de verschillende belangen van de verenigingen en te komen tot een (in grove lijnen) denkrichting. Beleidsmedewerker/projectleider maatschappelijke ontwikkeling Carl te Riele sprak de verenigingen toe en lichtte doel en plannen toe aan de hand van een powerpoint-presentatie. Vervolgens gingen de verenigingen in 3 groepen met elkaar in gesprek om aan de hand van een meegegeven opdracht te kijken naar de verschillende mogelijkheden die openliggen: het multifunctioneel centrum aan het Ons Genoegenpad, het terrein van de voormalige Troefmarkt en een locatie op het Sportpark De Hove. Voor deze laatste locatie was een meerderheid. Alle betrokken verenigingen krijgen een verslag van deze avond en kunnen hiermee binnen hun eigen gelederen verder brainstormen. Vervolgens komt er een tweede bijeenkomst om mogelijk tot een werkgroep te komen, bestaande uit vertegenwoordigers van de betrokken verenigingen. Foto: Erik Hell (BD1 Media).