15 januari 2023

Boerenmaasjazz en Marieke van Ruitenbeek in de Waard van Kekerdom.

v.l.n.r Thed, Marieke en Gerard

Boerenmaasjazz en Marieke traden op zondag 15 januari op in het kader van hun Grande Wintertoer in de Waard van Kekerdom, het befaamde etablissement aan de rand van de Millingerwaard in Kekerdom. Het trio bracht herkenbare jazzmuziek met af en toe een uitstapje naar pop. De Beekse zangeres en songwriter Marieke (maar ook actief als dirigent en muziekdocent) is het stralende middelpunt, die veel pijlen op haar muzikale boog heeft. Ze brengt regelmatig albums en singles met eigen werk uit, zoals de zomerhit Zelf Stralen, die hoog in de charts eindigde. Maar met Gerard de Boer (sax) en Thed Maas (trompet) zingt ze overwegend jazz. Er was veel publieke belangstelling voor het optreden en de sfeer was vanouds ontspannen en gezellig. Foto’s: Erik Hell . Zie de foto’s