13 januari 2023

Brandweer verleent assistentie bij gaslek in Ooij

De vrijwillige brandweer van Ubbergen moest donderdagavond rond 19.15 uur in actie komen voor een gaslek in de Koningin Wilhelminastraat in Ooij. De bewoners van een woning aan deze straat hadden al een paar dagen gas geroken maar donderdagavond was deze lucht zo hevig, dat het ook duidelijk in huis te ruiken was. Liander werd gewaarschuwd. Metingen gaven vervolgens aan dat het gaslek buiten in het trottoir zat waarna Liander de hulp inriep van een kraantje met wiens hulp het trottoir werd opengemaakt. Daarbij werd het gaslek bloot gelegd. Enkele dagen geleden waren op die plek werkzaamheden verricht aan de waterleiding en daarbij is waarschijnlijk de gasleiding geraakt.  Nadat Liander aangegeven had dat het veilig was en de brandweer niet meer nodig was kon deze vertrekken. De straat is enkele uren afgesloten geweest. zie de foto’s