18 december 2022

Kerstconcert KNA in Beek

De Slagwerkgroep in actie

Op zondag 18 december gaf Harmonie K.N.A. ( “Kunst Na Arbeid”) haar jaarlijkse kerstconcert  in het Kulturhus te Beek.  De zaal was omgetoverd tot een mooie concertruimte die de bezoeker meteen in  kerststemming bracht. Het concert werd geopend door de “Jeugdbende” o.l.v. Marieke van Ruitenbeek gevolgd door een optreden van het Harmonieorkest KNA o.l.v. Leo van Zantvoort. Voor Leo was dit concert zijn laatste optreden want hij nam deze middag, na bijna 30 jaar afscheid van zijn K.N.A. zij moeten op zoek naar een nieuwe dirigent. Daarna was er een gescheiden optreden van eerst het Hout ensemble en het koper ensemble. Na de pauze was er een optreden van de slagwerkgroep o.l.v Wiljan Gerritzen. Deze nieuwe slagwerkgroep is samengesteld uit muzikanten van DES Leuth en KNA Beek. Daarbij werd tevens afscheid genomen van een slagwerker van het eerste uur van KNA, Gerrit Groothuijse.  Het Harmonieorkest sloot vervolgens het concert af. De jeugdbende verzorgde daarna nog een optreden gevolgd door het Harmonie orkest, dat het concert afsloot. Het werd een mooi concert, voor een bomvolle zaal. En als gasten waren deze keer o.a. de schutterij BUB en de carnavalsvereniging “De Cavalieren”.Het concert werd mede mogelijk gemaakt door de Beekse ondernemers. zie de foto’s deel 1AA; deel 1; deel 2