18 december 2022

Feest van het Licht geopend in Orientalis.

Opening Feest van het Licht door Peter Drenth rechts en Walter Hamers)

Vrijdagavond 16 december was de officiële opening van het Feest van het licht in Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting. Na enkele toespraken ontstaken bestuurder Walter Hamers en de gedeputeerde van de provincie Gelderland, Peter Drenth,  de vuurkorf, waarna de opening een feit was. De afgelopen jaren is het Feest van Licht gegroeid en volwassen geworden. Begonnen als kleinschalig familieevenementinmiddels een volwaardig winterprogramma. Met natuurlijk de traditionele kerststallententoonstelling, maar ook een compleet vernieuwde lichtroutetheater en een fotografiewedstrijd met als thema licht en donkerDe lichtroute loopt helemaal tot aan de Romeinse herberg, waar je heerlijk kunt eten of drinken.  Verwonder je over de uitgelichte natuur en ontdek onderweg te vele activiteiten die kerstmis in een nieuw perspectief zetten. Bestaat er bijvoorbeeld een boeddhistische kerst? Wat is Chanoeka precies, en hoe kijken moslims naar de geboorte van Jezus(Hoe) vier jij kerst? Al deze verschillende gezichtspunten ontdekken en vieren we samen. Met onder andere een meditatieve wandeling door het licht labyrint, muzikale optredens en inspirerende workshops. Met de ambachtenmarkt, speurtochten en meer is er ook voor kinderen van alles te beleven. Feest van Licht is dagelijks geopend van zaterdag 17 december t/m zondag 8 januari tussen 12.00 en 21.00 uur. Uitzonderingen zijn 24, 25 en 31 december, dan sluit het museum om 17.00 uur. Bezoekers kunnen binnenkomen tot één uur voor sluitingstijd. . Bekijk hier het complete programma.