11 december 2022

Kerstschieten bij schutterij Eendracht in Ooij.

Pieter Corté met zijn behaalde prijzen.

Zondag  11 december vond in het dorpshuis de Sprong te Ooij weer het jaarlijkse kerstschieten plaats van schutterij Eendracht Ooij,  waaraan ook niet leden konden deelnemen. Dit kon de laatste paar jaar, i.v.m. corona geen doorgang vinden. Voorafgaand aan het schieten, waarbij op een z.g “blinde kaart”  geschoten wordt en dus iedereen evenveel kans heeft, was er een gezamenlijk ontbijt van de herenschietgroep van de schutterij en volgde de prijsuitreiking van de herencompetitie. Algemeen winnaar bij de heren werd ook dit jaar weer Pieter Corté, die de eerste prijzen won van het pistoolschieten, het kruisboogschieten en het geweerschieten.  De opkomst voor dit evenement was erg goed, temeer ook omdat er een ruime delegatie van schutterij B.U.B. uit Beek aanwezig was. Na het schieten werden de prijzen uitgereikt in de vorm van een vleesschotel. zie de foto’s (komen nog)