10 december 2022

De kerstboom op het Hamersveld geeft weer licht.

De kerstboom op het Hamersveld in Berg en Dal

De grote “Kerstboom” op het Hamersveld in Berg en Dal werd in 2019 geveld omdat de boom slecht geworden was. Omroep Gelderland maakte er toen op die plek een programma over, zonder de boom, maar toch helemaal in kerstsfeer. Maar intussen staat er weer een boom, zij het kleiner en er is intussen, na de coronatijd zonder de jaarlijkse festiviteiten daaromheen, toch weer een echte kerstboom met verlichting van gemaakt. En wel een hele speciale. Vrijdagavond was de feestelijke ontsteking van de verlichting met de daarbij behorende Glühwein en warme chocolademelk. Nog niet met muziek of een wethouder er bij maar misschien komt dat weer in de toekomst.  De prachtige kerstverlichting zorgt de komende weken voor sfeer op het Hamersveld. Minpuntje was wel, dat de zak met hout, bestemd voor de vuurkorf, in een onbewaakt ogenblik gestolen werd, maar gelukkig kon er ander hout georganiseerd worden zodat er toch nog een vuurkorf kon branden. De kerstboom is een initiatief van de gezamenlijke Berg en Dalse verenigingen. zie de foto’s