9 december 2022

Jo en Mientje Vermeulen uit Ooij 65 jaar getrouwd.

Jo en Mientje Vermeulen met rechts wethouder Ria Barber.

Jo Vermeulen (90) en Mientje (88) Vermeulen-Pouwels waren woensdag 30 november  65 jaar voor de kerk getrouwd en daarvoor op 20 november 65 jaar voor de wet. Maar eigenlijk waren ze al 68 jaar en 4 maanden bij elkaar, weet Mientje, zelf afkomstig uit Berg en Dal,  zich nog steeds te herinneren.  Het was tijdens een feest in de tent in Berg en Dal achter hotel Hamer voordat ze Jo, afkomstig uit Ooij, zag. Maar toen was het nog niets. Dat gebeurde pas daarna op de Beekse kermis, in de feesttent aan de Rijksstraatweg in Beek. Bij de eerste dans klikte het al en dat is tot aan heden zo gebleven. Na 3 jaar en 4 maanden verkering te hebben gehad gingen ze op 20 november 1957 trouwen op het gemeentehuis van Beek. Daarna volgde het kerkelijk huwelijk op 30 november 1957 in de kerk van Berg en Dal.  Na hun trouwen gingen ze wonen in de Dr. Kochlaan in Ooij, om vervolgens na 63 jaar te verhuizen naar een wat kleinere woning aan de Prinses Christinastraat in Ooij. Jo heeft zijn werkzame leven doorgebracht , o.a. als stoker, op de steenfabrieken van Ooij, Erlecom en Kekerdom. Mientje heeft in een winkel gewerkt in Berg en Dal en was ook werkzaam in de huishouding. Later is Mientje gaan werken op de St. Maartenskliniek in Ubbergen. Samen hebben ze 3 kinderen gekregen 2 dochters en 1 zoon, 6 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen (alle drie een zoon en een dochter). Jo’s hobby’s waren vooral Jeu de boules (pas gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap), tuinieren en er met de fiets (zonder accu) op uit trekken. Mientje deed ook aan Jeu de boules, was lid van het Ooijse Oranjecomité , de vrouwenbeweging en de KBO Ooij. Bij de KBO is ze onlangs nog gehuldigd voor haar jarenlange lidmaatschap. waar ze pas is gehuldigd. Jo en Mientje zijn nog geheel zelfstandig op enkele uren thuishulp,  voor het zwaardere werk, na.  Dit alles was voor de gemeente Berg en Dal een reden om het briljanten bruidspaar te komen feliciteren. Deze felicitaties werden overgebracht door wethouder Ria Barber, die vooraf al een bloemstuk had laten bezorgen. Voor de wethouder ook nog een bezoek met een prettige herinnering want als voormalig korfbalster kon ze volop herinneringen ophalen met de dochters van Jo en Mientje, met wie ze bij de SVO korfbal had gespeeld. Briljanten bruidspaar, van harte gefeliciteerd! En schriftelijke felicitaties waren er ook namens de koning en de Commissaris der Koningin.