7 december 2022

Tentoonstelling “De Kleine Heilige Geest” in Groesbeek.

Deze maand besteedt het huismuseum “De Kleine Heilige Geest” van Diny Kuijpers in Groesbeek extra aandacht aan het kerstgebeuren. Er is een collectie van liturgische en devotiekunst met beelden van vroeger en vandaag. Open dagen op zondag 18 december en op 2e Kerstdag, 26 december van 13-17 uur. Momenteel zijn er ruim 200 mini kerststalletjes en een 50-tal wat grotere, daarbij ook een in WAS uitgebeelde kerstgroep te bezichtigen. Ook is de bijzondere collectie “vluchten naar Egypte” te bewonderen, alsook de Engelbewaarders en de vele sfeerengelen.  Buiten deze dagen tot 10 januari kun je een telefonische afspraak maken voor de kersttentoonstelling. Daarna staat de deur het gehele jaar voor u open. Adres van Ruysdaelweg 37 Groesbeek tel.024-6636755 mobiel 06-11274854. mail: dinyklhg@xs4all.nl  site: www.dekleineheiligegeest.nl