5 december 2022

Infocentrum Heemkundekring De Duffelt zoekt nieuw onderkomen

Paul Remy overhandigt de sleutel van het infocentrum na 20 jaar weer aan Dieter Euwens.

KEEKEN. Na ruim 20 jaar moet de heemkundekring De Duffelt op zoek naar een nieuw onderkomen voor haar archief en bibliotheek. De stad Kleef heeft het huurcontract beëindigd m.i.v. 1 januari 2023 met het Infocentrum Keeken Gelderse Poort bij Cafe im Gärtchen, waar de heemkundekring haar huisvesting had. De archiefspullen en de boeken zijn ingepakt in verhuisdozen en zijn voorlopig ondergebracht op de zolder van het Deichverband Kleve-Landesgrenze op het bedrijventerrein Hammereisen in Kranenburg. Voorlopig is het archief van de heemkundekring De Duffelt dus niet meer toegankelijk voor bezoekers of onderzoek. Samen met de erfgoedverenigingen en de gemeente Berg en Dal wordt er naar een goede oplossing gezocht. De verenigingsactiviteiten voor de leden en andere belangstellenden van de heemkundekring gaan gewoon door. De voorzitter Paul Remy heeft de sleutel aan Dieter en Waltraud Euwens overgedragen die de ruimte bij Cafe im Gärtchen gaat verhuren. Als dank voor de jarenlange huisvesting kregen Dieter en Waltraud nog een passend presentje. 

Infozentrum Heimatkundeverein De Duffelt sucht ein neues Zuhause.

KEEKEN. Nach mehr als 20 Jahren muss sich der Heimatkundeverein De Duffelt ein neues Zuhause für sein Archiv und seine Bibliothek suchen. Die Stadt Kleve hat den Mietvertrag mit dem Infozentrum in Keeken beim Cafe im Gärtchen, wo der Heimatkundeverein seine Unterkunft hatte, zum 1. Januar 2023 gekündigt. Die Archivalien und Bücher sind in Umzugskartons verpackt und vorübergehend auf dem Dachboden des Deichverbandes Kleve-Landesgrenze im Gewerbegebiet Hammereisen in Kranenburg untergebracht.

Das Archiv des Heimatkundevereins ist daher für Besucher und Forschungen vorerst nicht zugänglich. Gemeinsam mit anderen Kulturvereinen und der Gemeinde Berg en Dal wird nach einer guten Lösung gesucht. Die Vereinsaktivitäten für die Mitglieder und andere Interessierte des Heimatkundevereins werden wie gewohnt fortgesetzt.

Der Vorsitzende Paul Remy hat den Schlüssel an Dieter und Waltraud Euwens übergeben, die die Räumlichkeiten im Cafe im Gärtchen vermieten werden. Als Dankeschön für die jahrelange Unterbringung erhielten Dieter und Waltraud ein passendes Geschenk.