1 december 2022

Museumpark Orientalis creëert opnieuw magische plek 

Feest van het Licht foto Willem van Melssen

Traditiegetrouw viert Museumpark Orientalis deze winter drie weken lang het Feest van Licht. Een sfeervol winterprogramma voor jong en oud met veel bijzondere activiteiten en uitgelichte monumenten in een uniek landschap. Een magische plek. Dit jaar is Feest van Licht ook ’s avonds geopend. Vorig jaar moest Feest van Licht na één dag sluiten. Museumpark Orientalis besloot de poorten tóch open te zetten om zo de openbare wandelruimte te vergroten. Duizenden mensen maakten hier enthousiast gebruik van. “Een bijzondere situatie, maar vorig jaar was geen Feest van Licht,” benadrukt directeur Sietse Jager. “Bezoekers hebben toen alleen de natuur en de verlichting gezien, maar Feest van Licht is meer. Veel meer. Bovendien is de lichtroute dit jaar helemaal aangepast. Redenen genoeg om nu écht Feest van Licht te vieren en opnieuw te komen. En daar verheugen we ons allemaal ontzettend op.” Feest van Licht is dagelijks geopend tussen van zaterdag 17 december t/m zondag 8 januari tussen 12.00 en 21.00 uur. Uitzonderingen zijn 24, 25 en 31 december, dan sluit het museum om 17.00 uur. Bezoekers kunnen binnenkomen tot één uur voor sluitingstijd. Voor meer informatie en tickets: www.feestvanlicht.nl 

 

Feest van Licht is een belevenis voor jong en oud. Om je te verwonderen en te genieten. Met de traditionele kerststallententoonstelling, muziek, (kinder)theater, ambachtenmarkt, speurtocht, fotowedstrijd, licht- en donkerroute en levensgrote Weihnachtspyramide. De route loopt langs de Romeinse Herberg, een warme plek om iets lekkers te eten en te drinken. Er zijn activiteiten die kerst vanuit een ander perspectief laten zien. Zoals een mediatieve wandeling door het lichtlabyrint, de mogelijkheid om de Heilig Hart Basiliek af te dalen met een zipline en een Keltisch midwinterfeest. Dit past binnen de visie van Museumpark Orientalis om ruimte te bieden aan verschillende levensovertuigingen en opvattingen. Of zoals Sietse Jager zegt: een ontmoetingsplek die ruimte biedt om stil te staan bij de zoektocht naar de betekenis van het leven en de kunst van bezinning. 

Feest van Licht is dagelijks geopend tussen van zaterdag 17 december t/m zondag 8 januari tussen 12.00 en 21.00 uur. Uitzonderingen zijn 24, 25 en 31 december, dan sluit het museum om 17.00 uur. Bezoekers kunnen binnenkomen tot één uur voor sluitingstijd. Voor meer informatie en tickets: www.feestvanlicht.nl