1 december 2022

Diamanten bruidspaar Kersten-Wijnhoven in Groesbeek.

Diamantenpaar Kersten-Wijnhoven met loco burgemeester vd Scheur

Op 1 december waren Marinus Kersten (82) en Driekske Wijnhoven (81)  Groesbeek 60 jaar voor zowel de wet als de kerk getrouwd. Reden voor loco burgemeester Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal om het diamanten bruidspaar op deze dag te komen feliciteren. Zij had al een bloemstuk (bloementaart), alsmede een ingelijste kopie van de trouwakte laten bezorgen. Driekske kwam van het Zevendal op de Bisselt en Marinus van de Stekkenberg in Groesbeek. Ze kenden elkaar al omdat een broer van Marinus al verkering had gehad met Driekske. Maar daar bleef het bij tot Marinus in zijn diensttijd een brief aan Driekske schreef en daarna volgden de contacten. Ze kregen verkering en na twee jaar trouwden ze op 1 december 1962. Eerst woonden ze in bij de ouders van Driekske op de boerderij op de Bisselt en vervolgens via de Varenstraat (5 jaar) verhuisden ze naar hun woning op de Stekkenberg, waar ze nu nog steeds wonen. Driekske werkte eerst op de boerderij van haar ouders en daarna had ze verschillende werkhuizen. Daar stopte ze op haar 55e mee. Marinus werkte na zijn diensttijd  op verschillende vliegvelden in het land, waar hij betonnen landingsbanen heeft aangelegd. Vervolgens ging hij in de wegenbouw werken om daarna als dakdekker te eindigen. Allebei hadden ze hobby’s. Marinus had zijn groenten- en bloementuinen hij verzamelde vazen. Hij was ook bijzonder geïnteresseerd in de plaatselijke politiek en fan van NEC. Driekske daarentegen las veel, herstelde kleding en ze verzamelde aardewerk, schilderijen (ze schildert zelf ook) en andere snuisterijen waardoor haar huis inmiddels op een museum lijkt. Het paar heeft vier kinderen, twee jongens en twee meisjes, zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. samen genieten ze nog elke dag. en zijn nog steeds bezig. Diamanten paar, van harte gefeliciteerd!