27 november 2022

Heropening bezoekersruimte Kekerdomse Molen de Duffelt.

Wethouder Alex ten Westeneind onthult de verbouwde bezoekersruimte.

Zaterdagmiddag vond in Kekerdom de heropening plaats van de bezoekersruimte van de Kekerdomse Molen de Duffelt. De molen heeft een grondige opknapbeurt gehad en is onder meer aan de binnen- en buitenkant opnieuw geschilderd. Ook het buitenterrein is geheel vernieuwd. De bezoekersruimte is bedoeld om de gasten aan de molen goed te kunnen ontvangen en is de ruimte voor vele doeleinden te gebruiken. Hiermee is een cultureel trefpunt in de Duffelt gerealiseerd. Dit alles met als thema: ” 19e eeuw ontmoet de 21e eeuw”. In de nieuwe werkplaats kunnen de vrijwilligers en molenaars hun werkzaamheden uitvoeren ter verdere behoud van de molen. De officiële openingshandeling werd verricht  door Wethouder Alex ten Westeneind van de gemeente Berg en Dal. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s