25 november 2022

Mevrouw Cis Steen-Hermsen in Berg en Dal 108 jaar.

De 108 jarige Cis Steen samen met wethouder Ria Barber.

Op vrijdag 25 november vierde mevrouw Cis Steen-Hermsen uit Berg en Dal haar 108ste verjaardag. De officiële datum was een dag later, zaterdag 26 november, maar i.v.m. de komst van de locoburgemeester Ria Barber werd het al op vrijdag gevierd. Ria Barber had namens het gemeentebestuur van Berg en Dal al gezorgd voor een bloemstuk en ze feliciteerde mevrouw Steen hartelijk met deze mijlpaal. Mevrouw Steen woont sinds een jaar in de gemeente Berg en Dal, in een verzorgingshuis en woonde voordien nog zelfstandig in haar woning in het Nijmeegse Dukenburg, waar Burgemeester Bruls haar op haar 100ste verjaardag ook was komen feliciteren, maar daarna hoefde dat voor haar niet meer. Ze werd 108 jaar geleden (26 november 1914) geboren in het Willemskwartier in Nijmegen, werkte tot haar trouwen bij de Nijma. Ze trouwde met Piet Steen, maar werd in 1987 weduwe. Samen kregen ze 4 kinderen, twee jongens en twee meisjes. Er kwamen 7 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Ze was actief in het huishouden, kaartte veel, deed veel aan woord puzzelen en leefde verder rustig en sober. Medicijnen gebruikt ze nog steeds niet. Samen met haar kinderen en personeelsleden werd er deze vrijdag een mooi feestje gebouwd in zorgcentrum de Bosrand. Van harte gefeliciteerd!! zie filmpje op YouTube. Zie de foto’s