23 november 2022

Drukbezochte informatiebijeenkomst in Kekerdom

Dinsdagavond 22 november 2022 organiseerde de Gemeente Berg en Dal in samenwerking met Zebra, duurzaamheidsexpert op het gebied van zonne-energie en slimme energiesystemen uit Nijmegen, een informatiebijeenkomst over de plannen om zonneparken te realiseren tussen Millingen en Leuth. De bijeenkomst vond plaats in het Kekerdomse Kulturhus. Namens Zebra voerde Sander Veltmaat het woord en namens de gemeente waren de wethouders Erik Weijers en Alex ten Westeneind aanwezig. Namens de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap was Jaap Dirkmaat aanwezig. In een zaaltje naast de grote zaal gaf hij uitleg over de mogelijkheden om de zonnepanelen zo in te passen in het landschap dat deze zo veel mogelijk aan het oog worden onttrokken door heggen. Bovendien zou het landschap er qua flora en fauna een enorme oppepper door krijgen. In de grote zaal van het Kulturhus konden de bezoekers een tochtje door het gebied maken met behulp van een virtual reality-bril. Verder waren er infostands met informatie over duurzaamheid, zonnepanelen en technische en financiële aspecten. Foto’s: Erik Hell. zie  de foto’s