21 november 2022

Glasvezelcampagne inBeek, Kekerdom, Leuth en Ooij van start.

Voor supersnel en stabiel internet en haarscherpe tv. DELTA Netwerk start een glasvezelcampagne in de kernen Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 15 februari 2023 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Aanmelden kan na de postcodecheck op deltanetwerk.nl. Op meerdere momenten zullen informatieavonden gehouden worden om de inwoners te informeren over de campagne en de mogelijkheden van glasvezel. Wethouder Barber: “Iedereen moet kunnen beschikken over een snelle internetverbinding” “Snel en stabiel internet wordt steeds belangrijker voor de leefbaarheid, bedrijvigheid en voor toerisme. Daarom vinden wij als gemeente dat iedereen over een snelle internetverbinding moet kunnen beschikken” zegt wethouder Ria Barber van gemeente Berg en Dal. “Het buitengebied, Groesbeek en Millingen aan de Rijn zijn al aangesloten op glasvezel. Wij zijn blij dat glasvezel nu ook bereikbaar wordt voor de inwoners en ondernemers van Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij.” Wethouder Ria Barber opent vrijdag 25 november a.s. om 12.00 uur op feestelijke wijze het Glasvezel Informatiepunt in Kulturhus Beek aan de Roerdompstraat 6. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

 

“Stabiel en snel internet is een basisbehoefte”

Projectleider Margot Pennenkamp: “Tegenwoordig is stabiel en snel internet een basisbehoefte. We doen inmiddels zoveel via internet: thuiswerken, leren, streamen, interactief tv kijken, gamen en zorg op afstand. We zien daarbij ook dat inwoners meer keuzevrijheid willen naast de bestaande netwerken. Daarom ben ik blij dat we nu ook de inwoners van Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij de kans krijgen om aangesloten te worden op het netwerk van de toekomst.” 

Informatieavonden op 8 en 12 december

DELTA Netwerk organiseert informatieavonden om inwoners te informeren over de aanleg van glasvezel, de voordelen, voorwaarden, kosten en planning. Inwoners zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur (presentatie start om 19.30 uur) op: 

  • Donderdag 8 december bij Gebouw Vriendenkring, Steenheuvelsestraat 39 in Leuth
  • Maandag 12 december bij Kulturhus Beek, Roerdompstraat 6 in Beek-Ubbergen.

Ook is er een online informatieavond. Op maandag 19 december vanaf 19.30 uur kan iedereen deze eenvoudig volgen via een computer, tablet of telefoon. Meer informatie hierover of aanmelden voor deze informatieavond kan via deltanetwerk.nl

Over DELTA Netwerk
DELTA Netwerk vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op het beste internet. Inmiddels hebben al ruim 1 miljoen huishoudens en bedrijven de beschikking over een glasvezelaansluiting van DELTA Netwerk. En daar komen iedere maand gemiddeld nog 25.000 huishoudens bij. Op naar ruim 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruikmaken van supersnel en stabiel internet.   Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne op deltanetwerk.nl