20 november 2022

Intocht Sinterklaas in Beek 2022

Sint en zijn Pieten in Beek

Zondagmiddag werd Sinterklaas ingehaald in Beek. Nadat de Sint was opgehaald bij ’t Höfke volgde een lange rondgang door het dorp  met muziek van KNA. De Sint zat weer op zijn vertrouwde schimmel en zwaaide er, ondanks de regen,  lustig op los. Na de optocht ging het hele gezelschap naar het Kulturhus te Beek, waar de Sint een geweldig ontvangst kreeg. Er volgde een optreden van het Pietenorkest en de “Pakjes Piet”  trouwde daar, met Sinterklaas als getuige , met een “schoenvriendin”. Heel veel kinderen hadden een “boeket van bloemen” voorzien van kleurtjes en tekeningen en de Pieten mochten daarvan 3 kinderen uitzoeken, die als winnaar op het podium kwamen te staan. Pietenhulp Evelien werd op het podium gehuldigd door de Sint, omdat zij dit werk al 16 jaar gedaan had. Daarna kregen de kinderen de gelegenheid om de Sint, maar ook het kersverse bruidspaar, een hand te geven en samen op de foto te gaan. Het was druk en de organisatie had weer goed haar best gedaan om er een mooi feest van te maken. En natuurlijk waren er voor alle kinderen cadeautjes en een chocoladeletter. zie de foto’s in Kulturhus deel 1;  deel 2; deel 3; deel 4