19 november 2022

Voorlichting Internetgevaren in dorpshuis de Sprong.

Vrijdagmiddag 18 november hield Erwin Basten van assurantiekantoor Basten, de Regiobank te Ooij, een voorlichtingsmiddag over internetgevaren, fraude en veiligheid m.b.t. o.a. online bankieren en de gevaren daarbij. Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Het programma ging o.a. over hoe u online fraude of diefstal van uw financiële gegevens kan voorkomen. Tijdens de interactieve workshop leerden de aanwezigen hoe ze internetcriminaliteit konden herkennen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo kreeg men onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen uw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. En er waren nog veel meer voorbeelden. Het was een leerzame middag voor de aanwezigen.