19 november 2022

Voorbereidingen Griezeltocht in Leuth

Figuranten van de Leuthse griezeltocht.

Zaterdagavond vond in Leuth weer de jaarlijkse Griezeltocht plaats. Daarvoor moesten veel voorbereidingen gedaan worden en de figuranten moesten worden geschminkt. Dat gebeurde in Zaal de Vriendenkring, die daarvoor prachtig was ingericht. Het was de 9e Leuthse griezeltocht. Met natuurlijk weer een bijna 7 km lange spectaculaire route door Leuth met ongeveer 230 deelnemers, verdeeld over 31 groepen. Maar liefst 60 vrijwilligers/ figuranten verleenden hun medewerking aan deze tocht. Deze avond werd ook afscheid genomen van Sibrand en Nancy Seegers, die de tocht sinds de eerste keer in 2012 mede georganiseerd hebben. Voor hen wordt opvolging gezocht. De laatste griezeltocht van Leuth werd in 2019 gehouden. Daarna kon het enkele jaren , i.v.m de corona, geen doorgang vinden. zie de foto’s