15 november 2022

Op zoek naar Pieten in de binnenstad van Nijmegen

Foto Press Play

Nijmegen, dinsdag 15 november 2022. Afgelopen weekend heeft Sinterklaas voet aan wal gezet in Nijmegen. Hij verblijft samen met zijn Pieten in Het Huis van Sinterklaas, deze bevindt zich in de Sint-Nicolaaskapel in het Valkhofpark. Er is dit jaar een looproute voor de kinderen waarbij ze op zoek gaan naar Pieten in de volgende gebieden: het Eigen Kwartier, de Ziekerstraat, de Moenenstraat, de Marikenstraat en de Burchtstraat. In ieder deelgebied is een bijzonder pieten-duo in eigen thema te vinden. Kinderen staan onder andere oog in oog met schoonmaakpiet, sportpiet, kluspiet, paardenpiet en heuse DJ-pieten die de kinderen laten dansen door middel van silent disco koptelefoons. Elk Pieten-duo beschikt over een geheime letter. Wie alle letters bij de Pieten weet te ontfutselen maakt kans op een hand vol strooigoed en mag bovendien een magisch verlanglijstje achterlaten bij de hoofdpiet in de kapel. Uiteraard kunnen de kinderen hier ook op de foto met Sinterklaas. Het Huis van Sinterklaas en alle bijbehorende activiteiten waren afgelopen jaren alleen in de middag te bezoeken, maar dit jaar is gekozen voor langere openingstijden. Dat wil zeggen dat kinderen met hun ouders op zowel de zaterdagen als de zondagen (19, 20, 26 en 27 november) welkom zijn vanaf 10.00u ’s ochtends tot 17.00 u. Het Huis van Sinterklaas wordt mogelijk gemaakt door het Huis voor de Binnenstad en zorgt al jaren voor extra beleving in de Nijmeegse binnenstad. De activiteiten zijn gratis en er hoeft niet gereserveerd te worden. De openingstijden, de opdracht en de looproute zijn te vinden in de pietenboekjes die gratis verkrijgbaar zijn in diverse kinderwinkels in de binnenstad. Alle informatie is te vinden op de website intonijmegen.com/sinterklaas.