12 november 2022

Verkeerschaos/parkeerchaos in parkeergarage Kelfkensbos

De auto’s staan stil in de parkeergarage.

Zaterdagmiddag was het, mede door de intocht van Sinterklaas ontzettend druk in de binnenstad van Nijmegen. Zo ook in de parkeergarage Kelfkensbos. Op zich niet zo’n probleem want er waren steeds parkeerplaatsen beschikbaar. Maar het probleem kwam bij het verlaten van de parkeergarage. Daar ontstonden lange files en zo gebeurde het dat men bijna 2 uur nodig had om de parkeergarage te verlaten. Steeds een plekje opschuiven , zoals op de derde etage, waarvoor er veel geduld bij de bestuurders en hun inzittenden nodig was. En ook de parkeerkosten liepen daardoor onnodig hoog op.  Misschien is het handig in dat soort gevallen de rijbaan van Kelfkensbos af te sluiten en het verkeer via de Hertogstraat te geleiden. Dit was in ieder geval behoorlijk irritant!!