10 november 2022

Scoutinggroep Beek bij de brandweer van Ubbergen.

De vrijwillige brandweer van Ubbergen meldde op haar Facebook: SCOUTING GROEP BEEK BEZOEKT BRANDWEER UBBERGEN AFGELOPEN VRIJDAG 4 NOVEMBER. HET PERSBERICHT VAN DE SCOUTING ZIE HIERONDER:
BEEK – Een leerzame en indrukwekkende middag beleefde de welpen van scoutinggroep Beek op 4 november bij de brandweerkazerne in Beek. Daar stonden de brandweermannen Tom, Jeroen en Jean-Paul klaar om uitleg te geven over het werk van de vrijwillige brandweer. Handig want bij de scouting maken ze nog wel eens een vuurtje. ‘Komen jullie ook voor een kat in een boom?’ ‘Hebben jullie ook duikpakken?’ ‘En hoeveel liter water zit er in een brandweerwagen?’ Velen vragen kwamen er bij de kinderen op. Na een korte presentatie in de kazerne met foto’s van incidenten waar de brandweer bij betrokken is geweest, gingen ze naar de kleedkamer waar alle pakken te zien waren. Daarna konden ze nog een kijkje nemen bij de tankautospuit die velen liters kan vervoeren. Een materiaalwagen en een wagen die is uitgerust voor bosachtig terrein. De kinderen waren zichtbaar onder de indruk en mochten nog wat zwaar gereedschap in hun handen houden. Na een korte, maar niet voor iedereen droge, blusoefening stapten de welpen weer op de fiets terug hun eigen terrein achter de tennisvereniging. De groep denkt n