3 november 2022

Nieuw Reiner van Ooiplein: het plan is klaar!

Beste inwoner van Ooij, Graag nodigen wij jullie uit voor een inloopavond over de herinrichting van het Reiner van Ooiplein. Wanneer? woensdag 23 november; Hoe laat? Tussen 19.30 – 21.00 uur; waar?         Dorpshuis de Sprong in Ooij.

Wat willen we aan jullie presenteren? Het definitieve plan voor een nieuw Reiner van Ooiplein is klaar. Dit willen we graag aan jullie laten zien. Het is een open inloop. De tekeningen zijn aanwezig en kunnen worden toegelicht door de werkgroep. Tussen half 8 en 9 uur kunt u binnenlopen. Natuurlijk kunt u uw vragen stellen. Een klein jaar geleden heeft de werkgroep het voorlopige ontwerp aan het dorp gepresenteerd. De opmerkingen en vragen zijn toen beantwoord en meegenomen in deze definitieve uitwerking. Nu is het plan klaar. Tijdens de inloop kunt u over details vragen stellen. De eerdere opmerkingen hebben we steeds meegenomen en verwerkt in dit ontwerp. Het wordt een plein waar het fijn is om te komen, elkaar te treffen op een gewone zaterdag of tijdens de kermis én dat er gezellig en groen uitziet. Precies zoals we wilden. We werken samen. Op de Dorpsagenda Ooij staat onder andere het vernieuwen van het Reiner van Ooiplein. Een werkgroep met inwoners heeft zich hiervoor de afgelopen jaren ingezet. Er zijn verschillende dorp brede bijeenkomsten geweest. We begonnen met verschillende scenario’s. Het duidelijk favoriete scenario van het dorp is in de werkgroep verder uitgewerkt. De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld om een nieuw ontwerp te maken voor het plein en het plein te realiseren. Graag tot woensdag 23 november.