3 november 2022

Duurzaamheidscafé in Beek over besparen op energie.

Wil Meertens bij zijn presentatie tijdens het Duurzaamheidscafé in het Kulturhus in Beek.

Hoe besparen we op energie: Tips en trucs…  Dat was hét onderwerp waaraan er tijdens het Duurzaamheidscafé Berg en Dal  woensdag een thema-avond werd besteed. En interessant was het om van deskundigen te vernemen, wat je allemaal kunt doen om je energierekening zo laag mogelijk te houden. Voor velen een gemiste kans want er waren maar ongeveer 20 belangstellenden aanwezig bij dit o zo nuttige onderwerp. Op deze avond  vertelde een energiecoach (Martin Ewijk)wat deze voor u kan betekenen en gaf daarbij voorbeelden uit praktijk. Wethouder Erik Weijers was deze avond aanwezig. Wil Meertens uit Ooij presenteerde het stappenplan energiebesparing met veel nuttige tips. De gemeente speelt namelijk een belangrijke rol bij het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden en heeft daarnaast te maken met inwoners die met moeite hun energierekening nog kunnen betalen. Was u verhinderd op deze avond? In deze eerste week van november, de Klimaatweek, staat het Duurzaamheidscafé op zaterdag 5 november tussen 12 en 16 uur in Millingen, Groesbeek en Beek met een kraampje bij een van de supermarkten; bij Nico de Witt in Beek, Albert Heijn aan de Bellevue in Groesbeek en Albert Heijn in Millingen. Hier krijgt u ook informatie over het werk van de energiecoaches en geeft u zich op voor een kosteloos adviesgesprek met een E-coach bij u thuis.  Kijk op www.duurzaamheidscafebergendal.nl. Wilt u nu al aan de slag met verduurzaming en hulp van een Energiecoach? Mail dan naar EcoachBenD@gmail.com met naam, adres en telefoonnummer.