31 oktober 2022

Duurzaamheidscafé Berg en Dal in Kulturhus Beek

Hoe besparen we op energie: Tips en trucs…  Dat is hét onderwerp waar we tijdens het Duurzaamheidscafé Berg en Dal as. woensdag een thema-avond aan besteden. U hoopt er vast en zeker op dat u comfortabel en betaalbaar de winter doorkomt. En u vraagt zich mogelijk ook af hoe u in huis -zonder al te hoge kosten- voorzieningen kan treffen waardoor u minder energie gaat gebruiken. Wij organiseren een informatieve avond over wat u zelf kan doen om minder energie te gebruiken. Op deze avond stellen de energiecoaches, die sinds een aantal maanden in de gemeente Berg en Dal actief zijn, zich aan u voor. Zij vertellen wat een energiecoach voor u kan betekenen en geven daarbij voorbeelden uit praktijk. Zij laten u zien hoeveel u kan besparen. Vervolgens kunt u aansluiten bij enkele workshops om uw persoonlijke vragen te stellen. Wethouder Erik Weijers is deze avond aanwezig. De gemeente speelt namelijk een belangrijke rol bij het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden en heeft daarnaast te maken met inwoners die met moeite hun energierekening nog kunnen betalen. Bent u verhinderd op deze avond? In deze eerste week van november, de Klimaatweek, staat het Duurzaamheidscafé op zaterdag 5 november tussen 12 en 16 uur in Millingen, Groesbeek en Beek met een kraampje bij een van de supermarkten; bij Nico de Witt in Beek, Albert Heijn aan de Bellevue in Groesbeek en Albert Heijn in Millingen. Hier krijgt u ook informatie over het werk van de energiecoaches en geeft u zich op voor een kosteloos adviesgesprek met een E-coach bij u thuis.  Kijk op www.duurzaamheidscafebergendal.nl. Wilt u nu al aan de slag met verduurzaming en hulp van een Energiecoach? Mail dan naar EcoachBenD@gmail.com met naam, adres en telefoonnummer. Inloop 19.30 uur. Start avond 20.00 uur.

Programma DuurzaamheidsCafé woensdag 2 nov 20 uur Kulturhus te Beek

19.30 –  20.00 uur: inloop met gratis koffie/thee

20.00 – 20.10 uur: opening door voorzitter Jos Verstegen en korte bijdrage door wethouder duurzaamheid Eric Wijers

20.10 – 20.30 uur: presentatie Stappenplan energiebesparing door Wil Meertens

20.30 – 21.00 uur: introductie van E-coaches: Gerhard Boot (coördinator) en Martin Ewijk (Ecoach)

21.00  -21.30 uur: informatietafels, uitwisseling tips/trucs energiebesparingscoaches etc.

21.30 – 21.45 uur: afronding met reactie van de wethouder op berichten “uit de zaal” en vragen op de post-its.

21.45 uur: informele afsluiting met drankje