30 oktober 2022

Oogstmarkt in Berg en Dal

De oogstmarkt werd druk bezocht.
Te midden van glooiende hellingen en bossen in herfstkleuren vond zondagmiddag in Berg en Dal een oogstmarkt plaats, op het grasveld bij Fletcher Hotel Erica aan de Molenbosweg 17. Lokale boeren en verwerkers presenteerden hun fruit, noten en granen, plus wat daarvan gemaakt kan worden. Zij informeerden bezoekers over duurzame landbouw en de teelt en verwerking van het voedsel. Er was een breed aanbod aan heerlijke producten; fruit van oude rassen, bakmeel van spelt en andere oude granen, vruchtensap, cider, wijn, noten en andere voedselbosproducten. Er was extra veel aandacht voor de tamme kastanje, van oudsher in cultuur in dit deel van het Rijk van Nijmegen. Zo toonde Voedselbos Ketelbroek verschillende variëteiten en presenteerde Brouwerij Nevel kastanjebier. De oogstmarkt is een initiatief van de vereniging voor landschapsbeheer de Ploegdriever. Er was een podiumprogramma en er vonden excursies plaats naar het Waldboerenproject en het kastanjebos in de Meerwijk. De markt werd druk bezocht en er werd veel geproefd. zie de foto’s.