15 oktober 2022

Feestelijke opening tentoonstelling “Helende kracht” in Afrikamuseum

Wethouder Erik Weijers (links) bij het openingsritueel door vodunpriester Alfred.

Vrijdagmiddag, 14 oktober was de feestelijke opening van de tentoonstelling “Helende Kracht” in het Afrika Museum in Berg en Dal. Dat gebeurde in het gezelschap van wethouder Erik Weijers en veel belangstellenden met een voor iedereen interessant programma. Bij aanvang konden de bezoekers deelnemen aaneen rituele handwassing door Desta Deekman, gevolgd door Performance en muziek door OTION, de openingsspeech door museumdirectie Wayne Modest en Marieke van Bommel, gedicht door Siham Amghar en openingsritueel en plengoffer door vodunpriester Alfred Quenum. Daarna konden de bezoekers een bezoek brengen aan de tentoonstelling met toelichting door de conservatoren, hapje en drankje . Het programma eindigde met  ‘A Decolonizing Ritual’ door Fazle Shairmahomed, Ruby Joemai en community leden. Een prachtige tentoonstelling die zeker het bezoeken waard is in het Afrika Museum
Postweg 6, Berg en Dal. zie de foto’s