13 oktober 2022

Trijntje Oosterhuis voor “het perfecte plaatje” op de Canadese erebegraafplaats

Trijntje Oosterhuis op de Canadese erebegraafplaats bij de opnames van “het perfecte plaatje”.

Trijntje Oosterhuis maakte dinsdagmiddag opnamen voor het tv-programma Het Perfecte Plaatje. op de Canadese erebegraafplaats in Groesbeek. Voordien had ze een oproep geplaatst op social media om daarvoor figuranten te krijgen in kleurige kleding. En dat was gelukt. Ongeveer 80 mensen waren naar de begraafplaats gekomen.  ‘Mijn bedoeling is om een positief en uniek beeld neer te zetten, een foto vol levensenergie’, schreef ze. Ze had de Canadese erebegraafplaats uitgezocht, omdat het thema van haar perfecte plaatje ‘vrijheid’ is. Het idee van Oosterhuis is om een drieluik te fotograferen rond haar thema. ,,Hallo allemaal”, zo heette ze de aanwezigen ook welkom. Na dat ze zelf, meestal op een trap, de situaties bekeken had nodigde ze de aanwezigen uit om allemaal achter een grafsteen plaats te nemen, zodat zij haar perfecte plaatje kon maken. De uitzending zal in december plaats vinden.