10 oktober 2022

Jacques Vriens op De Laurentiusschool in Kekerdom.

Kinderboekenschrijver Jacques Vriens op de Laurentiusschool in Kekerdom.

Op maandag 10 oktober heeft één van Nederlands bekendste kinderboekenschrijver, Jacques Vriens, een bezoek gebracht aan de Sint Laurentiusschool in Kekerdom. Jacques Vriens is de auteur van boeken als ‘Achtste groepers huilen niet’, ‘Meester Jaap’, Tommie en Lotje’ en de serie boeken van ‘De bende van de Korenwolf’. Hij vertelde veel over zijn boeken en hoe hij op het idee kwam om deze boeken te schrijven. Veel van zijn boeken komen voort uit zijn eigen ervaringen uit zijn jeugd of uit de tijd dat hij zelf nog leerkracht/schoolhoofd was. De leerlingen genoten van al zijn verhalen en natuurlijk werd er ook uit verschillende boeken voorgelezen. Na afloop nam hij zelfs nog even de tijd om de boeken te signeren die de leerlingen hadden meegenomen. zie de foto’s

Directeur Tom Erinkveld schreef op Facebook : Al weken lazen onze leerlingen zijn boeken, een tafel in de hal lag vol met zijn werk ter inspiratie en vandaag, in de #Kinderboekenweek, was ‘ie er eindelijk: de fantastische, beroemde kinderboekenschrijver Jacques Vriens 🤩. Hij las voor, vertelde verhalen en legde uit aan de kinderen hoe het is om schrijver te zijn. Wat hebben we genoten van zijn bezoek en… we kunnen nog even nagenieten, want we kregen nog een paar van zijn mooie boeken. 🙏🏻📚