4 oktober 2022

Zilveren erepenning voor schrijver Thomas Verbogt.

Vandaag, 4 oktober, ontving schrijver Thomas Verbogt de Zilveren Erepenning  van Nijmegen uit handen van burgemeester Bruls. Met deze onderscheiding geeft de gemeente erkenning aan de rol die Verbogt de stad Nijmegen al vele jaren in zijn literaire werken geeft. Daarmee draagt hij bij aan de promotie van de stad. Thomas Verbogt, bekend van vele boeken en columns in De Gelderlander, wordt dit jaar 70 jaar en vierde in 2021 zijn 40-jarig auteursjubileum. De uitreiking vond plaats tijdens de presentatie van het nieuwe boek ‘Maak het mooi’, dat Thomas Verbogt naar aanleiding van een schrijfopdracht van de gemeente publiceert. Ook tekende hij het Boek van de Stad, dat wordt ondertekend door bijzondere gasten van de stad. foto: gemeente Nijmegen.