28 september 2022

Winnaar bekend voor de vernieuwde speelplek in Ooij.

Het winnende ontwerp voor de speelplek langs de Wilhelminaplas in Ooij

De gemeente Berg en Dal is voornemens op de speelplek aan de Wilhelminaplas in Ooij te vernieuwen. De speeltoestellen zijn verouderd en er komen nieuwe speeltoestellen voor in de plaats. Daarom heeft de gemeente een brief gestuurd naar alle kinderen onder 17 jaar in Ooij, waarin hen gevraagd om te gaan stemmen op 3 onderwerpen, die al door de gemeente uitgekozen waren. De kinderen konden deze 3 onderwerpen op woensdag 28 september bekijken in de aula van basisschool Opweg en tegelijkertijd, in heuse stemhokjes onder toezicht van o.a. wethouder Ria Barber, hun stem uitbrengen op 1 van de onderwerpen. Dat kon tot 16.00 uur en daarna kon men nog een stem uitbrengen in dorpshuis de Sprong . In het dorpshuis werden om 17.00 uur, samen met enkele jongeren, de stemmen geteld. Daar bleek dat 111 kinderen gestemd hadden. 67 daarvan stemden op ontwerp 3, 22 op ontwerp 2 en 22 op ontwerp 1. Daarmee heeft ontwerp 3 gewonnen en dit zal z.s.m. gerealiseerd worden. zie de foto’s (komen nog)