14 september 2022

Leden van de damesschietgroep van Eendracht Ooij bezoeken hun Schutterskoningin.

De damesschietgroep van schutterij Eendracht in Ooij.

De leden van de damesschietgroep van schutterij Eendracht Ooij gingen maandagmiddag op bezoek bij hun lid en nu schutterskoningin, Jacqueline Kaldenberg.  Vroeger was het niet mogelijk dat een vrouw schutterskoningin werd maar in 1982 veranderde dat. Toen werd Ans Verstege de eerste schutterskoningin binnen het Rijk van Nijmegen-de Betuwe en beet daarmee het spits af van een nieuwe rij koninginnen. Intussen is Jacqueline al de zevende schutterskoningin van schutterij Eendracht. De dames hadden een speciaal cadeau mee gebracht. Dat was een mand met allemaal dingen die betrekking hadden op de voor Jacqueline belangrijke zaken. Ze is weg van Griekenland en daarom was de mand rijkelijk voorzien van Griekse voorwerpen. Ook hadden alle dames een nummer op, dat betrekking had op haar hobby hardlopen. Verder had iedereen een roos voor hun koningin. Voorzitter Anneke Baron hield voor haar een toespraak. Jacqueline was zichtbaar ontroerd. Ook jeugdkoningin Amy werd niet vergeten. Ook voor haar was er een cadeau. Helaas konden een aantal leden door omstandigheden niet aanwezig zijn. Herman Leensen maakte een film van dit gebeuren. Zie de film. Zie de foto’s