6 september 2022

Leuth – Schutterij Vriendenkring. Wie volgt Wilfried op als koning en … als jeugdkoning?

Het koningspaar Wilfried en Amanda van Eck

Op zondag 2 oktober is het weer zover, de laatste kermis in de regio, de gezellige Leuthse kermis. Ruim twee weken voorafgaand aan dit evenement, dit jaar donderdag 15 september, is de kermisvergadering gevolgd door het koningschieten op zondag 18 september. Het koningschieten heeft door het “Coronagebeuren” een aantal jaren niet plaats gevonden, daardoor heeft het koningspaar Wilfried en Amanda gedurende deze periode het koningschap bekleed. Zij hebben mede daardoor een geweldige invulling gegeven aan dit koningschap. Wie volgt Wilfried op? En wie volgt Lorenzo als jeugd-koning? Om 13.45 uur is het appél voor de schutters en kunnen zij hun schietnummers afhalen op vertoon van een geldige ID. Zoals al jaren gebruikelijk is, dienen de schutters die mee willen doen met de wedstrijd, mee te lopen tijdens de rondwandeling. Om 14.00 uur is het vertrek en worden het keizerspaar en koningspaar en jeugdkoning afgehaald. Omstreeks 14.45 uur is dan het openingsschot door de burgemeester of diens plaatsvervanger. Uiteraard wordt deze middag ook gestreden om het jeugdkoningschap.  Nadat er bekend is wie de nieuwe koning(in) is, zal de installatie van de koning(in) direct daarna plaatsvinden op het schietterrein. De hele middag wordt muzikaal opgeluisterd door muziekvereniging D.E.S. Vanaf 17.00 uur wordt het koningsschieten muzikaal opgeluisterd door het duo The Band in de Vriendenkring tot 22.00 uur. Graag tot ziens op zondag 18 september .Bestuur Schutterij Vriendenkring