4 september 2022

Nieuwe huisvesting voor kinderopvang
bij basisschool Op Weg in Ooij

Op 29 augustus verhuisde KION kinderopvang Op Weg in Ooij naar nieuwe ruimtes in en naast basisschool Op Weg. Naast een frisse nieuwe inrichting kwam er door de verhuizing ruimte voor een extra groep bij het kinderdagverblijf. Op zaterdag 3 september organiseerden basisschool Op Weg en KION een feestelijke opening waarbij  omwonenden en andere belangstellenden van harte welkom  waren. Voor de kinderen waren er verschillende activiteiten zoals spelletjes, een goochelaar en een springkussen. Basisschool Op Weg was tijdens deze feestelijke opening ook open en voor iedereen toegankelijk om sfeer te proeven. Daarbij was ook wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal aanwezig. (zie foto gemeente Berg en Dal)

KION kinderopvang Op Weg en basisschool Op Weg werken nauw samen. In de school is, door de verhuizing van de peutergroep en de buitenschoolse opvang naar het naastgelegen pand, meer ruimte gekomen voor het kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De peutergroep en de bso verhuisden naar het pand direct naast de school. Daar zijn twee mooie groepsruimtes gerealiseerd, met nieuwe vloeren, duurzame meubels en materialen in rustige en natuurlijke kleuren. Een van de ruimtes wordt ’s ochtends gebruikt door de peuters en in de middag door de jongste kinderen van de bso. Deze ruimte heeft een eigen buitenspeelruimte die grenst aan de groepsruimte. De tweede ruimte is ingericht
voor de kinderen van 7 jaar en ouder, met onder meer een kook- en klushoek en een chill-gamehoek. Op maandag, dinsdag en donderdag maken ze bovendien gebruik van de sport- en spelfaciliteiten in de gymzaal in hetzelfde gebouw.