4 september 2022

Beleef Leuth

Ook pastoor Rudo Franken deed mee en won een herhalingsles reanimatie bij de EHBO-vereniging Leuth. Op de foto samen met wethouder Irma vd Scheur en Elly Daamen.

Zondag 4 september werd in Leuth “Beleef Leuth” georganiseerd. Dit evenement was speciaal gericht op “nieuwkomers” in Leuth en andere bewoners die nog niet zo op de hoogte waren van het verenigingsleven en vrijwilligersorganisaties (sport, cultuur en muziek) in Leuth. Zij presenteerden tussen 12.00 uur en 17.00 uur op een zestal locaties wat er allemaal te doen is in je vrije tijd of waar je vrijwilligerswerk kunt doen. Deze locaties waren de Vriendenkring, het Kulturhus, het DES-gebouw, de tennisvereniging, VVLK en het oorlogsmonument. Over het algemeen waren de organisaties redelijk tevreden over de opkomst, maar het was wel te merken dat het erg warm was en dat in Zandvoort de F1 werd gereden met een rechtstreekse uitzending op Nederland 1. Er werden toch diverse nieuwe leden geworven. Alle bezoekers kregen een lot en na afloop kon men daarmee mee doen aan de loterij, waarvoor wethouder Irma van de Scheur in de Vriendenkring de trekking verrichtte. De prijzen daarvoor waren ter beschikking gesteld door de diverse verenigingen en organisaties.  zie de foto’s (komen nog)