29 augustus 2022

Schutterij Eendracht Ooij heeft een nieuwe schutterskoningin en jeugdkoningin.

De beide schutterskoninginnen Amy (links) en Jacqueline

Zondagmiddag was het jaarlijkse koningschieten van schutterij Eendracht Ooij op het schietterrein achter het dorpshuis de Sprong in Ooij. Er werd gestart met een H. Mis in de Hubertuskerk met diaken Henk Nieuwenhuis als voorganger. Daarna volgde een gezamenlijke lunch met de leden en de huldiging van de jubilarissen. Na een rondgang door het dorp, waarbij muzikale medewerking werd verleend door de drumfanfare van schutterij Eendracht, werd gestart met de schietwedstrijden, waarbij het eerste schot werd gelost door Joshua Groothuizen , de Kringkoning van Rijk van Nijmegen-de Betuwe en tevens vendelier bij de Ooijse schutterij, gevolgd door wethouder Ria Barber van de gemeente Berg en Dal, die het tweede schot mocht lossen. Door de “schutters” werd geschoten op de vogel en dat werd eveneens bij de jeugd gedaan. Verder kon iedereen bij het wipschieten mee doen voor de Jan Reijnenbokaal. Nadat zowel de kop en de beide vleugels, alsmede de staart er in een rap tempo waren afgeschoten konden de schutters zich aanmelden voor het koningsschot. Jacqueline Kaldenberg, de weduwe van de tijdens de coronatijd overleden voormalige penningmeester van de schutterij, Geert Basten, meldde zich als enige kandidaat. Zij is actief lid van de damesschietgroep van de vereniging. Met het 37e schot haalde ze de vogel naar beneden. Zij mag zich op de zondag van de Ooijse kermis op 8 september tot schutterskoningin laten kronen. Dan zal ze de huidige koningin, Renata de Vos, opvolgen, die drie jaar lang koningin is geweest.  Bij de jeugd was het Amy Groothuizen die de vogel naar beneden schoot. Zij volgt Rens Daanen op, die overigens, samen met Syl Verriet, haar mede strijders waren. zie de foto’s deel 1,  deel 2;   deel 3;  deel 4;  deel 5;  deel 6; deel 7deel 8

 

 

Uitslagen van het koningschieten in Ooij.

Koningschieten:

1e prijs, de kop: Wim Heinen
2e prijs de rechter vleugel, Frans Verstege
3e prijs, de linker Vleugel: Bert Roodbeen
4e prijs, de staart: Emile Verstege
Jeugdkoningschieten.
1e (kop) en 3e (linker vleugel) en 4e prijs (staart),  Rens Daanen en de 2e prijs (rechter vleugel) Syl Verriet.

Bij het wipschieten werden de winnaars  Marian Engelen, 3e prijs, Jean-Paul Arnts, 2e prijs en Pieter Corté, 1e prijs,  die daarmee de Jan Reijnen wisselbokaal won.