28 augustus 2022

Nijmegen Zingt weer als vanouds op de Grote Markt in Nijmegen

De Grote Markt in Nijmegen vormde vrijdagavond 26 augustus weer het het decor voor “Nijmegen Zingt”. Het grote zangfeest, waarbij twee koren, het Nijmeegse Smartlappenkoor en het Groesbeekse Ochaarm op de Bühne zongen en het publiek, meestal uit volle borst, meezong, was weer een groot succes. Het programma begon met een optreden van de Nijmeegse entertainer Tom Meuwese, terwijl hij ook bij de wisseling van de koren de stemming er in hield. Voor de vijftiende maal zette organisator Gerard van Groningen, die ooit aan de wieg van de Zomer- Vierdaagsefeesten, alsmede de Fietsvierdaagse stond, het evenement ‘Nijmegen Zingt’ op touw. Hij legt nu, i.v.m. gezondheidsproblemen, de voorzittershamer neer maar blijft nog wel betrokken bij het evenement. Hij werd met bloemen bedankt. De jarige presentator Huug Duin praatte de vele muzikale nummers aan elkaar. En natuurlijk werd er voor hem ook nog even gezongen. zie de foto’s deel 1; deel 2