23 juli 2022

Familie, vrienden en dorpsgenoten herdenken overleden dorpsbewoner (20)

Familie, vrienden en dorpsgenoten herdachten zaterdagavond 23 juli op de Nieuwe Rijksweg (Rijksweg 53) in Beek de daar die morgen in alle vroegte (plm 02.15 uur) omgekomen 20 jarige inwoner van Beek, Niels Groothuijse. Hij was die nacht ter plaatse overgestoken, nadat hij eerst zijn fiets op het fietspad geparkeerd en aan de overkant aangereden door een 40 jarige automobilist uit Groesbeek. De rijbaan richting Nijmegen was door de politie en Provinciale Waterstaat afgezet, zodat er geen verkeer kon passeren. Zo kon iedereen de man veilig herdenken. Er werden naast heel veel bloemen ook de nodige kaarsjes neergezet. Het werd een emotionele bijeenkomst waarbij men troost bij elkaar vond. Er ontstond een bloemenzee in de berm van de N325. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet onderzoek naar de toedracht. De familie zit nog met veel vragen. zie de foto’s