22 juli 2022

Vierdaagse donderdag in Berg en Dal

Vierdaagse lopers begroeten de bewoners van Kalorama en ’t Hofke.

Donderdag was de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Nadat de eerste dag erg warm was werd de tweede dag vooral een dag met veel regen. Dat nam niet weg dat er overal toch enthousiast gereageerd werd door de lopers en het publiek langs de route in Berg en Dal. Op de Oude Kleefsebaan hadden, zoals elk jaar, de bewoners en verzorgers van Kalorama en ’t Höfke hun plekken ingenomen en het leek er op, dat de 100 jarige Kalorama ook wel 100 bewoners had meegenomen. Veel velen was het weer een prachtig uitje. Diverse bands en diskjockeys lieten hun muziek langs de route horen, waaronder muziekvereniging Edelweisz. Voor hen was het een thuiswedstrijd. Tijdens deze natte donderdag waren er 1.530 uitvallers. Als het goed is starten er op de laatste dag, de vrijdag van Cuijk 35.565 lopers, die hopelijk allemaal via de Via Gladiola de Vierdaagse/Driedaagse uitlopen. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3; deel 4; deel 5;  deel 6 .