9 juli 2022

Feest der Kampioenen gemeente Berg en Dal

Wethouder Erik Weijers met de korfbalsters van de Horst.
 

Vrijdagavond was het “Feest der kampioenen” in de gemeente Berg en Dal. Het feest werd gehouden op het Dorpsplein bij het gemeentehuis in Groesbeek. Daar werden door wethouder van Sport, Erik Weijers aan vele jeugdige kampioenen, groepen of individuelen, van het seizoen 2021-2022 ( en daarvoor, die niet gehuldigd konden worden ivm coronaregels) uit de gemeente Berg en Dal medailles uitgereikt. Dit jaar waren er beduidend minder dan vorige keer in 2019, terwijl er toch heel veel voetbalelftallen en ander groepen dit afgelopen seizoen kampioen geworden zijn. Vanuit de polder (voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn en Ubbergen)  was er alleen een voetbalteam uit Millingen aan de Rijn aanwezig. De andere teams kwamen uit de rest van de gemeente. Door corona konden de kampioenen 2 jaar niet gehuldigd worden.  . Er was een pauzeoptreden van de jonge hiphop- en streetdancers van Factorysports uit Beek. Tijdens het feest der Kampioenen waren de tafels rijkelijk gevuld met fruit voor iedereen. En er waren ijsjes voor de 106 kampioenen.Ook werd een voetbalshirt van Jasper Cillissen verloot. Dit werd door de 12 jarige Evi Kersten gewonnen.   Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s.